Slechte adem permanent genezen – met water?

80% van de bevolking heeft op een willekeurige dag last van een slechte adem. Dit is precies waarom er elk jaar miljarden worden uitgegeven om halitosis te voorkomen. Helaas is het overgrote deel van de producten weggegooid geld, omdat ze de halitose maskeren of het probleem juist verergeren! Hoe is dit mogelijk? Voor meer dan 90% van de bevolking zijn de kleine microben die bekend staan als anaerobe bacteriën de oorzaak van een slechte adem. Deze bacteriën zijn altijd in uw mond aanwezig, hoe vaak u uw tanden ook poetst, mondwater gebruikt of naar de tandarts gaat. Anaërobe bacteriën voeden zich met het voedsel dat na het eten achterblijft in de spleten van de tanden en het zachte weefsel en scheiden VSC’s uit. VSC’s, of vluchtige zwavelverbindingen, produceren in feite de geuren die we zo haten. Hoe groter de populatie van anaerobe bacteriën, hoe meer VSC’s ze produceren en hoe ernstiger de halitosis. Anaërobe bacteriën planten zich snel voort als er veel voedsel is (dus als je je tanden niet poetst na de maaltijd!!) en de omstandigheden zijn rijp voor een bacteriële kweek.Dus hoe maken de meeste slechte adem producten het probleem eigenlijk erger? Omdat ze uitdroging veroorzaken. Dat klopt, water – of eigenlijk je speeksel – is de sleutel tot het bestrijden van halitose en veel van de meest populaire en best verkochte producten veroorzaken juist uitdroging. Dit komt omdat het product dat je helpt je mond te ontdoen van VSC’s juist uitdroging veroorzaakt omdat het gemengd is met andere ingrediënten.

 

 

Het nog betere nieuws is dat uitdroging de eigenlijke oorzaak is van halitose en dat water verzwakte of uitgeputte bacteriën kan helpen de populatiegroei terug te brengen tot een stabiele populatie. Dit is de reden waarom je ‘s morgens mondwater kunt gebruiken, maar een paar uur later een vreselijke adem hebt! Je ochtendadem wordt veroorzaakt door een laaggradige infectie veroorzaakt door een voedselvretende bacterie, die in feite de hoofdoorzaak is van alle slechte adem! De tweede oorzaak van ochtendadem is uitdroging.Dus hoe kun je eigenlijk ochtendadem genezen?

Ten eerste moet je begrijpen dat de mond bedekt is met slijm. Dit slijm is eigenlijk een biofilm, een levende georganiseerde kolonie bacteriën die zich heeft gekweekt op gunstige plaatsen in het slijm. Als je eet, komen er kleine stukjes voedsel vast te zitten tussen het slijm en de tanden, waar de bacteriën zich vestigen en gedijen.Als er geen voedsel is, groeit de hoeveelheid bacteriën in het slijm nog meer.Dus als je niet eet, zul je vatbaar zijn voor halitosis. Als u wel eet, kunt u de effecten van ochtendadem tegengaan door de hele dag door voldoende water te drinken, vooral na het eten van voedsel waarvan bekend is dat het de speekselproductie stimuleert, zoals erg heet of suikerhoudend voedsel. Het drinken van water helpt ook de zuurgraad in de mond te verminderen en de speekselproductie te verhogen. Raadpleeg uw tandarts of arts om te bepalen hoeveel water u elke dag moet drinken. Er zijn veel manieren om de hoeveelheid water die u drinkt te verhogen. Een rage die veel vrouwen hebben geprobeerd, zijn tongpiercings. Het gaat hierbij om een escort of enhancer die bestaat uit een klein flesje water met een kleine ring of barbell-vormige stud bevestigd. Deze Sexy Mondversteviger doet wonderen om uw mond zo fris te houden en zo lekker te laten ruiken, zelfs als u het niet kunt proeven!

Een andere rage in hypnose is om met je tanden te knarsen en op iets heel hards te bijten. Dit werkt als een tandartsboor. Het zorgt ervoor dat je mond erg droog wordt. Maakt het moeilijker om de etensresten uit te spugen en verhoogt alle soorten bacteriën in de mond.

Als je een eiwitrijk dieet hebt, gaat je adem ruiken als een ziekenhuis noodgeval. Er is niets erger dan in een grote discussie te raken met iemand die een slechte adem rook.Eiwit is een van de ergste boosdoeners die verantwoordelijk zijn voor halitose. Elk lichaam dat proteïne binnenkrijgt zal een slechte adem hebben. Natuurlijk is het goed om een eiwitarm dieet te volgen om het risico op een slechte adem weg te nemen.Peterselie, munt, of muntkauwgom zullen de effecten van de halitose-veroorzakende bacteriën versterken. Zorg ervoor dat je die suikervrije alternatieven zoekt, want de suikervervangers kunnen het probleem juist verergeren.

Er zijn verschillende huismiddeltjes die kunnen helpen om het halitoseprobleem aan te pakken. Wrijf gewoon met de achterkant van de sinaasappel- of citroenschil over uw tanden en de achterkant van uw sinaasappelschil of over uw tanden en tandvlees om uw adem op te frissen. Mondhygiëne is belangrijk, want het is het begin van de verdediging tegen stank-veroorzakende bacteriën.